Karidopitta – prajitura cu nuci

Printeaza

Karidopitta – prajitura cu nuci

Ingrediente:Karidopitta - prajitura cu nuci

  • 250 g miez de nucă
  • 150 g unt moale
  • 150 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 4 ouă
  • 150 g pesmet
  • 150 g făină
  • 70 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • 2 linguriţe coajă de lămâie rasă
  • 1 linguriţă scorţişoară pisată şi cuişoare pisate
  • ulei pentru uns tava pătrată

Sirop:

  • 150 g zahăr
  • 60 g miere
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 2 linguri coniac

 

Mod de preparare:

Macini nuca. Freci timp de 10 minute untul, zahărul şi zahărul vanilat până obţii o spumă. Adaugi ouăle, pesmetul şi făina, laptele (puţin câte puţin), praf de copt, coaja de lămâie, scorţişoara şi cuişoarele, amestecând totul bine până se formează un aluat uniform.

La sfârşit pui nuca măcinată. Ungi o tavă pătrată cu ulei şi torni aluatul. Coci timp de 40 de minute pe raftul din mijlocul cuptorului.

Intre timp faci siropul: amesteci zahărul cu mierea şi cu 250 ml apă, apoi pui pe foc, iar după ce dă în clocot mai fierbi siropul încă 5 minute, lei de pe foc şi adaugi coniacul şi zeama de lămâie.

Când prăjitura este coaptă o scoţi din cuptor şi torni peste ea siropul. Rece, o tai pătrate şi o serveşti ca desert sau lângă cafea.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. este un desert grecesc forte apreciat. si mie imi place ft mult prajitura cu nuca

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.