Jeleuri de morcovi

Printeaza

O reteta de jeleu din morcovi, zahar, lamai, zahar vanilat, fistic si nuca de cocos.

Ingrediente: Jeleuri de morcovi

  • 1/2 kg morcovi
  • 1/2 kg zahăr
  • 2 lămâi
  • 2-3 plicuri zahăr vanilat
  • 100 ml apă rece
  • 2 esenţe de fistic (fiole sau sticluţe)
  • 3 linguri nucă de cocos

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli morcovii, îi treci pe răzătoarea mică, îi amesteci cu zahărul într-o cratiţă şi-i laşi deoparte pentru 3 ore ca să-şi lase zeama.

Din când în când mai amesteci. După 3 ore adaugi apa, zeama şi coaja rasă de lămâie, vanilia, amesteci şi fierbi compoziţia pe foc mic până scade zeama. Laşi compoziţia să se răcească, apoi adaugi esenţa de fistic, amesteci şi dai la frigider pentru o oră.

Iei apoi câte o lingură din compoziţie şi formezi în palme jeleuri în formă de bulgăraşi. După ce le formezi pe toate le dai prin zahăr sau prin nucă de cocos. Păstrezi jeleurile la rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.