Jeleu de visine cu iaurt si rom

Printeaza

Jeleu de visine cu iaurt si rom din: vişine, gelatina, lamai, iaurt, zahar, rom alb, frisca.

Jeleu de visine cu iaurt si rom

Ingrediente:

  • 500 g vişine
  • 10 g gelatină
  • 3 lămâi
  • 500 ml iaurt
  • 100 g zahăr
  • 4 linguri rom alb
  • 300 ml frişcă

Mod de preparare:

Scoţi sâmburii vişinelor. Razi coaja de lămâie şi stor­ci sucul. Amesteci într-un castron iaurtul cu coaja şi sucul de lămâie şi zahăr.

Vişinele le pasezi cu rom. Dizolvi gelatina şi o torni în fir subţire în compoziţia de iaurt. Când crema începe să se întărească, în­globezi frişca bătută.

Amesteci câte jumătate de cremă de iaurt cu jumătate din cantitatea de piure de vişine. Mai laşi puţin la rece.

In 4 pahare de desert aşezi straturi alternative de cremă de iaurt şi vişine şi piure de vişine. Dai cupele la frigider, pentru cel puţin 60 de minute.

Ornezi fiecare pahar cu 1 boabă de vişină cu codiţă şi 1 felie de lămâie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.