Jeleu cu struguri

Printeaza

O reteta de jeleu cu struguri din: boabe de struguri, portocala, vin rosu, ananson, zahar pudra, gelatina, suc de struguri, iaurt si nucsoara.

Ingrediente:Jeleu cu struguri

  • 225 g boabe de struguri fara samburi, rosii sau negri
  • 1/2 portocala mica
  • 250 ml vin rosu de Bordeaux sau alt vin rosu nobil
  • 2 fructe de anason in forma de stea
  • 40 g zahar pudra
  • 1 pliculet gelatina pudra
  • 250 ml suc de struguri rosii

ornare:

  • 4 lingurite de iaurt
  • un varf de cutit de nucsoara proaspat macinata

 

Mod de preparare:

Se taie boabele de struguri in jumatati si se pun in patru pahare mari fara picior sau castroane. Se dau la frigider sa se raceasca. Intre timp se prepara jeleul. Se taie o fasie lunga de coaja de portocala de pe centru, apoi se stoarce zeama si se lasa deoparte. Se pune coaja rasa intr-o cratita impreuna cu vinul si anasonul.

Se incalzeste la foc mic pana da in clocot, apoi se micsoreaza focul, se acopera si se fierbe la foc mic 10 minute. Se ia cratita de pe foc, se adauga zaharul si se amesteca pana se dizolva.

Se toarna printr-o strecuratoare vinul indulcit intr-un castron. Se presara granulele de gelatina deasupra si se amesteca usor pana se dizolva. Se adauga sucul de portocale si de struguri si se da la rece 5 minute sau pana cand lichidul este caldut.

Se toarna jeleul peste struguri si se lasa deoparte pana se racoreste complet, apoi se da la frigider 4 ore sau pana este gata. Se serveste fiecare pahar cu 1 lingurita de iaurt si presarat cu nucsoara.

Jeleu cu struguri

Jeleu cu struguri

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.