Jeleu si serbet de capsuni

Printeaza

Jeleu si serbet de capsuni din: zahar, capsuni, suc de lamaie, flori de soc, gelatina.

 

Ingrediente:Jeleu_si_serbet_de_capsuni

Pentru serbet:

  • 100 g zahăr pudră
  • 500 g căpşune, curăţate
  • 1 lingură cu suc de lămâie

Pentru jeleu:

  • 900 g căpşune, curăţate
  • 5 linguri cu petale de flori de soc
  • 1 linguriţă cu suc de lămâie
  • 6 foi de gelatină
  • floricele, pentru decor

 

Mod de preparare:

Pentru sorbet, pune zahărul şi 100 ml apă într-o cratiţă mică şi lasă să fiarbă 5 minute. Lasă deoparte.

Intre timp, taie căpşunele şi pasează-le cu un blender. Trece piureul obţinut printr-o strecurătoare fină pentru a înlătura seminţele. Toarnă piureul în tigaia cu sirop şi adaugă suc de lămâie, după gust.

Toarnă compoziţia rezultată într-o formă pentru îngheţată şi dă la congelator până se întăreşte, apoi scoate, amestecă bine şi congelează din nou.

Pentru a prepara jeleul, taie în felii subţiri 600 g căpşune, pune-le într-o cratiţă împreună cu florile de soc, sucul de lămâie şi 3 linguri cu apă. Amestecă bine şi lasă să stea 20 de minute, amestecând din când în când.

Acoperă cratiţa cu folie şi pune-o pe foc mic. Foarte uşor, mişcă cratiţa din când în când.

După 10 minute ia cratiţa de pe foc, lasă 5 minute să se răcească, pune compoziţia într-o sită fina, deasupra unui bol, şi las-o să se scurgă. între timp, dizolvă gelatina în apă rece 5 minute, apoi topeşte-o pe baie de aburi.

Amestec-o cu jeleul strecurat. Lasă să se răcească, apoi toarnă puţin jeleu în pahare.

Lasă să se întărească, apoi aşază jumătăţi de căpşune deasupra şi pe margini, cam 6-8 felii în fiecare pahar.

Pune feliile rămase în mijloc şi toarnă jeleul. Lasă la rece cel puţin 4 ore, sau peste noapte.

Pentru a servi, scufundă paharele în apă fierbinte, câteva secunde, apoi întoarce-le pe o farfurie.

Deasupra pune câte o lingură de sorbet.

Jeleu si serbet de capsuni

Jeleu_si_serbet_de_capsuni

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.