Jeleu de mere

Printeaza

O reteta de jeleu de mere din: mere, zahar, gelfix, apa de trandafiri si lamaie.

Ingrediente:Jeleu de mere

  • 1,7 l apa
  • 1 kg mere ionatane
  • 400 g zahar
  • 1 plic gelfix
  • 1 linguri apa de trandafiri
  • 1 lamaie

 

Mod de preparare:

Există numeroase varietăţi de mere, pentru această re­ţetă fiind indicate cele cu pulpa mai tare. In general, pentru dulceţuri şi compoturi se recomandă mere mai tari, aromate.

Curăţă merele şi taie-le bucăţi; pune-le într-o cratiţă, împreună cu coaja de lămâie şi acoperă-le cu apă. Fierbe-le la foc mic, amestecând frecvent, până când se înmoaie. Răstoarnă-le într-o strecurătoare şi toarnă siropul într-un castron. Lasă-le să se scurgă până când nu mai picură niciun pic de lichid.

Cântăreşte cantitatea de lichid obţinută (pentru 500 ml de lichid este nevoie de 400 g zahăr). Toarnă lichidul într-o cratiţă, adaugă zahărul şi fierbe-1 la foc mare 3 minute. Pune merele şi adaugă conţinutul plicului de gelfix când începe lichidul să clocotească, apoi fierbe totul încă 1 minut (dacă nu există alte indicaţii pe plic).

Lasă-l să se odihnească 5 minute, adaugă apa de tran­dafiri, amestecă şi pune compoziţia în borcane. Curăţă marginile borcanelor cu un şervet umed, închide-le ermetic şi sterilizează-le prin fierbere.

Jeleu de mere

Jeleu de mere

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • jeleu de mere

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.