Jeleu de fragute

Printeaza

O reteta de jeleu de fragute din: foi de pandispan, branza ricotta, frisca, lapte, zahar, galbenusuri, foi de gelatina, zahar, fragute si lamaie.

Ingrediente:

  • 2 foi de pandispan
  • 500 g branza ricotta
  • 400 g frisca
  • 150 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 8 foi gelatina

pentru jeleu:

  • 250 g zahar
  • 500 g fragute
  • 4 foi gelatina
  • 1/2 lamaie

 

Mod de preparare:

Pregăteşte un sirop din zahăr şi 500 ml de apă. Stinge focul şi adaugă fructele zdrobite, Lasă la răcit două ore. Strecoară şi adaugă gelatina înmuiată şi stoarsă şi zeamă de lămâie. Freacă gălbenuşurile cu jumătate din zahăr.

Toarnă treptat laptele. Când e aproape de punctul de a fierbe, adaugă gelatina, Lasă apoi la răcit. Adaugă ricotta amestecată cu restul de zahăr şi frişca.

Din foile de pandişpan, taie cercuri cu inele detaşabile speciale pentru prăjituri. Pune în fiecare inel un cerc de pandişpan, apoi umple până la jumătate cu cremă ricotta, iar deasupra jeleu. Lasă la rece câteva ore si, înainte de servire, decorează cu fructe.

Jeleu de fragute

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.