Jeleu din cafea de ghinda

Printeaza

Jeleu din cafea de ghinda din: cafea de ghindă,  zahăr, amidon de cartofi.

 

 

Jeleu din cafea de ghinda

Ingrediente:

  • 100 g cafea de ghindă
  • 150 g zahăr
  • 100 g amidon de cartofi

 

 

Mod de preparare:

Cafeaua se pune la fiert cu apă rece. Se lasă să fiarbă 5-6 minute şi se strecoară.

In cafeaua fiartă şi strecurată, se adaugă zahărul şi amidonul dizolvat cu puţină apă caldă, continuând fierberea încă 5-6 minute.

Se toarnă fierbinte în pahare şi se presară deasupra, zahăr pudră, pentru a preîntâmpina formarea unei cruste. Se dă la rece.

 

Jeleu din cafea de ghinda

 

Jeleu cu struguri

Jeleu de visine cu rom

Jeleu de visine cu rom din: vişine, gelatina, lamai, iaurt, zahar, rom alb, frisca.   Ingrediente: 500 g vişine 10 g gelatină 3 lămâi 500 ml iaurt 100 g zahăr 4 linguri rom alb 300 ml frişcă   Mod de preparare: Scoţi sâmburii vişinelor. Razi coaja de lămâie şi stor­ci sucul. Amesteci într-un castron iaurtul […]

Mere coapte umplute cu jeleu

Mere coapte umplute cu jeleu din: mere, pere, lapte, zahar, orez, scortisoara, jeleu. Ingrediente: 6 mere mari 2 pere 300 ml lapte 100 g zahăr brun 100 g orez 1 praf de sare scorţişoară zahăr vanilinat 50 g jeleu de pere 20 g unt pentru tavă   Mod de preparare: Speli orezul şi îl pui […]

 

Jeleu de mere

Jeleu de mere cu menta si lamaie

Jeleu de mere cu menta si lamaie din: mere, zahar, apa, menta, lamaie, cidru. Ingrediente: 300 g mere acrişoare 1000 g zahăr gelifiant 1:1 500 ml apă 3 linguriţe de mentă proaspătă sucul de la 1 lămâie 250 ml cidru   Mod de preparare: Menta se spală şi peste ea se toarnă 250 ml apă […]

 

Jeleu de menta cu lime

Jeleu de menta cu lime din: menta, lime, zahar. Ingrediente: 5 foi gelatină 200 g zahăr 1 mână frunze proaspete de mentă sucul de la 3 lămâi verzi     Mod de preparare: Se amestecă într-un vas 200 ml apă împreună cu zahărul. Se lasă la foc mic, până când se topeşte bine zahărul. Se […]

 

Jeleul de lamaie

Jeleul de lamaie

Jeleul de lămâie este una dintre mâncărurile care trezesc dorul de casă englezilor de pretutindeni. Jeleul de lămâie nu este un produs conservat, în sensul strict al termenului, deşi poate fi cumpărat în borcane, precum gemul.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.