Jeleu de struguri cu vanilie
PrinteazaJeleu de struguri cu vanilie din: struguri, zahar gelifiant, pastaie de vanilie, suc de lamaie, seminte de pin.
- 1,5 kg struguri
- 500 g zahar gelifiant 3:1
- miezul de la 1/2 pastaie de vanilie
- 20 ml suc de lamaie
- 70 g seminte de pin
Mod de preparare:
Se înăbuşă boabele de struguri timp de 5 min. în 50 ml apă; se pasează prin sită. Se măsoară 1,25 I suc; eventual, se completează cu apă. Se dă în clocot, amestecând, împreună cu zahă: rul gelifiant, miezul de la 1/2 păstaie de vanilie şi suc de lămâie.
Se lasă să clocotească timp de cca 5 min. şi se înglobează 70 g seminţe de pin tocate. Se toarnă jeleul în borcane curate, care se închid er-metic. Se lasă să stea pe capac cca 5 min. Se serveşte pe pâine sau brânzeturi.
Jeleu de struguri cu vanilie
Pofta buna!