Jeleu de punci cu rodii si scortisoara

Printeaza

Jeleu de punci cu rodii si scortisoara din: rodii, zahăr, gelfix, suc de struguri, anson stelat, suc de lămâie, batoane de scorţişoară, cuişoare, piper roz.

Jeleu_de_punci_cu_rosii_si_scortisoara

Ingrediente:

  • 3 rodii
  • 50 g zahăr
  • 1 plic gelfix
  • 750 ml suc de struguri
  • 2 bucăţi anson stelat
  • 50 ml suc de lămâie
  • 2 batoane de scorţişoară
  • 5 cuişoare
  • 2 linguriţe piper roz

Mod de preparare:

Se taie in jumatate 2 rodii si se stoarce sucul cu storcatorul de citrice. Rodia ramasa se taie si ea pe jumatate si se scot samburii, pastrandu-se sucul.

Se amesteca sucul de rodii cu sue de struguri, suc de lămâie, mi­rodenii şi sâmburi de rodie. Conţinutul plicului de gelfix se amestecă împreună cu 2 linguri de zahăr şi se adaugă peste amestecul de sucuri.

Se pune la fiert la foc mare. După ce cloco­teşte, se ia oala de pe foc, se adaugă restul de zahăr şi se pune din nou la fiert.

Se fierbe exact 1 minut, amestecând continuu, apoi se ia pe pe foc. Se toarnă în borcane care se închid ermetic şi se lasă să stea pe capace timp de cca 20 min.

Jeleu de punci cu rodii si scortisoara

Jeleu_de_punci_cu_rosii_si_scortisoara

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.