Jeleu de portocale si Prosecco

Printeaza

Jeleu de portocale si Prosecco din: gelatina, portocale, portocale rosii, zahar, Prosecco, smantana, zahar vanilat, iaurt, lamaie, roinita.

Ingrediente:Jeleu de portocale si prosecco

  • 5 foi de gelatină albă . 6 portocale
  • 250 ml suc de portocale roşii
  • 250 g zahăr
  • 200 ml vin spumant Prosecco
  • 150 ml smântână dulce 1 lingură de zahăr vanilat 150 g iaurt natur
  • 1 lingură de zeamă de lămâie
  • frunze de roiniţă pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se înmoaie gelatina în apă rece. Se curăţă portocalele de coajă, se taie fileuri, se lasă la scurs, colectându-se sucul. Fileurile de portocală se distribuie apoi în pahare şi se pun la rece.

Se amestecă sucul de portocale cu sucul de portocale roşii şi cu zahărul şi se încălzeşte uşor. Se stoarce gelatina şi se dizolvă în sucul de portocale, amestecând continuu. Se lasă apoi totul 5 minute să se răcească.

Se amestecă şi vinul spumant, după care mixul de sucuri se toarnă peste fileurile de portocale.

Paharele se lasă apoi 5 ore la frigider, acoperite, pentru a se întări.

Se bate smântână dulce împreună cu zahărul vanilat până se întăreşte, apoi se încorporează în iaurtul şi zeama de lămâie care se amestecaseră bineînainte. Jeleul se serveşte ornat cu frunze de roiniţă (spălate în prealabil).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.