Jeleu de portocale rosii

Printeaza

Jeleu de portocale rosii din: gelatina, portocale, suc de portocale, prosecco, smantana, zahar, iaurt, roinita.

Ingrediente:Jeleu_de_portocale_rosii

  • 5 foi de gelatină albă
  • 6 portocale
  • 250 ml suc de portocale roşii
  • 750 g zahăr
  • 200 ml prosecco (vin spumant)
  • 150 ml smântână pentru gătit
  • 1 lingură de zahăr vanilat
  • 150 g iaurt natural
  • 1 lingură de zeamă de lămâie
  • roiniţă pentru ornat

 

Mod de preparare:

Gelatina se înmoaie în apă rece, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Portocalele se cojesc şi se taie cu cuţitul doar pulpa, formându-se fileuri. Acestea se scurg, iar sucul se strânge într-un pahar, apoi seîmpart în cupe şi se pun la rece.

Sucul de la portocalele tăiate se amestecă cu cel de portocale roşii şi cu zahărul şi se încălzeşte uşor. Gelatina se scoate din forme şi se topeşte încet în suc.

Se adaugă şi vinul spumant, apoi se toarnă totul peste fileurile de portocală. Paharele se păstrează la frigider acoperite cu folie minim 5 ore.

Pentru ornare se bate din smântână şi zahăr vanilat o spumă tare, în care se înglobează iaurtul şi zeama de lămâie. Se decorează cu roiniţă spălată.

Jeleu de portocale rosii

Jeleu_de_portocale_rosii

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.