Jeleu de mandarine

Printeaza

Jeleu de mandarine din: portocale, clementine, compot de mandarine, sirop de rodie, zahar tos, scortisoara, foi de gelatina si cointreau.

Ingrediente:Jeleu_de_mandarine

  • 3 portocale mari
  • 10-12 clementine
  • 1 conserva de 300 g compot de mandarine
  • 2-3 linguri sirop de rodie
  • 125 g zahar tos
  • un praf de scortisoara
  • 6 foi de gelatina
  • 6 linguri cointreau, grand marnier sau lichior de portocale

 

Mod de preparare:

Răzuieşte mărunt 2 portocale direct într-un vas. Stoarce zeama din 3 portocale şi tot lichidul din conserva într-un pahar gradat şi stoarce atât cât este nevoie din clementine pentru a obţine 500 ml de lichid.

Porţionează mandarinele în 6 pahare sau boluri şi adaugă 1-2 linguriţe de sirop de rodie. Toarnă sucul obţinut în vasul cu coaja rasă şi adaugă zahărul şi scorţişoara, încălzeşte treptat până când zharul se dizolva, apoi fierbe 1 minut si lasa sa se raceasca 10 minute.

Prepară gelatina. Adaugă foile înmuiate în lichidul cald şi amestecă până când se dizolvă. Strecoară printr-o sită fină şi adaugă alcoolul. Toarnă jeleul în pahare- sprijină lingura cu dosul în sus pe marginea paharului şi toarnă lichidul pe lingură. Dă la rece 4-6 ore până când se întăreşte.

Jeleu de mandarine

Jeleu_de_mandarine

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.