Jeleu dulce de lamaie

Printeaza

Jeleu de lamaie

Ingrediente:Jeleu dulce de lamaie

  • 1 l apă
  • 250 g zahăr
  • 3 lămîi
  • 6 foi de gelatină (15 g)
  • vanilie

 

Mod de preparare:

Apa cu zahărul se pune la fiert şi cînd clocoteşte se pune coaja subţire de la 1 1/2 lămîie.

Se ia de pe foc şi se lasă 10 minute, cu capac. între timp se pune gelatina în apă rece circa 20 minute. Se scoate gelatina, se stoarce bine şi se pune în siropul fierbinte.

Se mai pune puţină vanilie, şi zeama de la 2-3 lămîi, apoi se strecoară prin tifon şi se dă la rece.

Cînd începe să se gelatineze se toarnă in cupe şi se dau la frigider pînă se gelatinează bine. Se pot garnisi deasupra cu felii de fructe din compoturi.

Jeleurile care se serversc in cupe se recomandă a fi mai lejere (nu prea gelatinoase).

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Dupa o masa copioasa este un desert genial

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.