Jeleu dulce de lamaie
PrinteazaJeleu de lamaie
- 1 l apă
- 250 g zahăr
- 3 lămîi
- 6 foi de gelatină (15 g)
- vanilie
Mod de preparare:
Apa cu zahărul se pune la fiert şi cînd clocoteşte se pune coaja subţire de la 1 1/2 lămîie.
Se ia de pe foc şi se lasă 10 minute, cu capac. între timp se pune gelatina în apă rece circa 20 minute. Se scoate gelatina, se stoarce bine şi se pune în siropul fierbinte.
Se mai pune puţină vanilie, şi zeama de la 2-3 lămîi, apoi se strecoară prin tifon şi se dă la rece.
Cînd începe să se gelatineze se toarnă in cupe şi se dau la frigider pînă se gelatinează bine. Se pot garnisi deasupra cu felii de fructe din compoturi.
Jeleurile care se serversc in cupe se recomandă a fi mai lejere (nu prea gelatinoase).
Pofta buna!
Dupa o masa copioasa este un desert genial