Jeleu de gutui

Printeaza

Jeleu de gutui din: gutui, mere, zahar, zahar tos.

Ingrediente:Jeleu de gutui

  • 1,5 kg gutui
  • 0,5 kg mere
  • 1 kg zahăr conservant
  • zahăr tos

 

Mod de preparare:

Gutuile se taie în sferturi şi se curăţă de sâm­buri. Se pun pe o tavă de copt, se bagă în cuptorul încălzit în prealabil la 160°C şi se coc timp de 1 oră. Se scot din cuptor şi se lasă să se răcească.

Se curăţă de coajă gutuile şi merele, cărora li se scot sâmburii, se taie în bucăţi mici, apoi se mixează până se obţine un piure.

Piureul se lasă pe foc timp de 5 minute, cu zahărul conservant. Compoziţia se toarnă într-o oală din metal şi se lasă să se usuce timp de 2-3 zile.

Compoziţia întărită se scoate din oală, apoi se taie în cubuleţe, care se dau prin zahărul tos. Se depozitează în cutii sau borcane închise ermetic.

Jeleu de gutui

Jeleu de gutui

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bun jeleul de gutui

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.