Jeleu de căpşuni cu piper

Printeaza

Jeleu de căpşuni cu piper din: capsuni, zahar gelifiant, suc de lamaie, boabe de piper verde murat.

Ingrediente:Jeleu_de_capsuni_cu_piper

  • 1 kg capsuni
  • 500 g zahar gelifiant 2:1
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 lingura boabe de piper verde murat (de la borcan)

 

Mod de preparare:

Se curăţă căpşunile şi se dau în fiert cca 10 min. cu 200 ml apă. Se tapetează o strecurătoare cu un prosop textil şi se toarnă înăuntru căpşunile; se lasă să se scurgă. Se măsoară cca 750 ml suc şi se amestecă într-o oală cu zahăr gelifiant şi suc de lămâie.

Se dă sucul în fiert, amestecând, apoi se lasă să clocotească cca 3 min., amestecând continuu. Se adaugă boabele de piper şi nu se mai lasă să fiarbă după aceea.

Jeleu de căpşuni cu piper

Jeleu_de_capsuni_cu_piper

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.