Jeleu de caise si afine cu orez

Printeaza

Jeleu de caise si afine cu orez din: gelatina, afine, vin, zahar, caise, lapte, orez, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie si frisca.

Ingrediente:Jeleu_de_caise_si_afine_cu_orez

  • 8 foi gelatina
  • 250 g afine
  • 375 ml vin alb
  • 2 linguri zahar
  • 250 g caise
  • 200 ml lapte
  • 30 g orez
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 100 ml frisca

 

Mod de preparare:

Gelatina se înmoaie în apă rece. Afinele se dau în fiert cu jumătate din cantitatea de vin; se pasează, se îndulcesc cu 1 lingură de zahăr şi se dizolvă înăuntru 4 foi de gelatină. Piureul se pune în 4 pahare şi se lasă să se întărească la frigider.

Se oparesc caisele, se decojesc, se taie jumatati si se scoate samburle. Se incalzesc restul de vin si zahar si se fierb înăuntru fructele 3 min. Se pasează şi se dizolvă înăuntru restul de gelatină. Se lasă să se răcorească, se aşază pe jeleul de afine; se dă la rece 2 ore.

Se dă în fiert laptele şi se lasă să fiarbă înăuntru orezul, 20-30 min. Se înglobează zahărul vanilinat şi coaja de lămâie; se lasă să se răcorească. Se adaugă frişcă bătută şi se aşază pe jeleu.

Jeleu de caise si afine cu orez

Jeleu_de_caise_si_afine_cu_orez

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.