Jamie Oliver – Reteta Usor de Preparat din: covrig, carnat, ou de rata, branza cheddar, ketchup de rosii.
Ingrediente:
1 covrig tip bagel
1 cârnat mare de calitate superioară
1 ou de rață de dimensiuni medii
30 g de brânză Cheddar
ketchup de roșii și/sau sos de usturoi, pentru servit (opțional)
Mod de preparare:
Folosiți degetele pentru a face orificiul central al covrigului tip bagel să fie la fel de mare ca o gălbenuș de ou.
Stoarceți conținutul cârnatului din coajă și presați carnea pe o parte a covrigului, lăsând un spațiu în linie cu orificiul.
Așezați covrigul cu partea cu cârnatul în jos într-o tigaie mare antiaderentă la foc mediu-scazut și gătiți timp de 1 minut.
Spargeți oul în orificiu, condimentați-l cu piper negru, apoi adăugați cateva picaturi de apă în tigaie și acoperiți cu un capac. Gătiți timp de 8 minute sau până când cârnatul s-a rumenit.
Îndepărtați capacul și radeți jumătate din cantitatea de brânză, apoi folosiți o spatulă de bucătărie pentru a intoarce covrigul.
Radeți restul brânzei deasupra cârnatului, acoperiți din nou tigaia cu capac și gătiți la foc mic timp de încă 4 minute sau până când brânza s-a topit.
Serviți cu ketchup de roșii și/sau sos de usturoi.
Valori nutriționale per porție:
Calorii: 588
Grăsimi: 32,5 g (46% din necesarul zilnic)
Grăsimi saturate: 13,9 g (70% din necesarul zilnic)
Zaharuri: 5,4 g (6% din necesarul zilnic)
Sare: 2,2 g (37% din necesarul zilnic)
Proteine: 32,1 g (64% din necesarul zilnic)
Carbohidrați: 41,3 g (16% din necesarul zilnic)
Fibre: 2,8 g
Puteți face schimbări ușoare în rețetă în funcție de preferințele dvs.
Dacă nu puteți găsi covriguri tip bagel, puteți folosi chifle sau pâine – folosiți un cuțit bun sau un decupator de biscuiți pentru a face orificiul în mijloc.
Această rețetă poate fi ușor dublată sau triplată, în funcție de câți oameni serviți.
Atât timp cât covrigii încap în tigaie, totul va fi bine.
Supă minestrone de Jamie Oliver: ulei de masline, bacon, ceapa, morcovi, telina apio, dovleac, rozmarin, salvie, rosii, fasole boabe, alune de padure, supa de legume, varza, paste integrale, frunze de busuioc, paine. Ingrediente: 2 linguri de ulei de măsline 140 de grame de bacon tăiat mărunt 2 cepe tocate fin 2 morcovi dați pe […]
Chifle cu somon si omleta de Jamie Oliver: oua, lamaie, chives, smantana, somon afumat, chifle, sare, piper. Ingrediente: oua 1 lamaie taiata in 4 chives tocate marunt 140ml smantana 8 felii somon afumat, 20g unt 4 chifle piper sare Mod de preparare: Bate ouale cu sare si piper. Pune chiflele taiate in doua […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.