Jambon cu glazură şi cuişoare

Printeaza

Jambon cu glazură şi cuişoare din: jambon de porc, radacina de ghimbir, ceapa, boabe de piper, frunze de dafin, suc de mere, suc de mandarine, mustar de dijon, praf de ghimbir si cuisoare.

Ingrediente:Jambon_cu_glazura_si_cuisoare

  • 2,5 kg jambon de porc, fara os, afumat sau nu
  • 50 g radacina de ghimbir, taiata felii subtiri
  • o ceapa mare, curatata si tocata grosier
  • 12 boabe de piper, macinate grosier
  • 4 frunze de dafin
  • 1 litru suc de mare

pentru glazura:

  • sucul de la doua mandarine
  • 2 lingurite mustar de Dijon
  • 2 linguri praf de ghimbir
  • 20-25 cuisoare

 

Mod de preparare:

Pune jambonul, ghimbirul, ceapa, piperul şi frunzele de dafin într-un vas de gătit încăpător. Adăugă sucul de mere şi comple­tează cu apă, astfel încât jambonul să fie complet acoperit. Lăsă la foc până începe să fiarbă, apoi aco­peră şi micşoreaze flacăra. Lăsă să fiarbă la foc mic, timp de două ore şi 10 minute. Când s-a fiert, muta jambonul într-o tavă de copt, apoi aruncă sosul format.

Incâlzeşte cuptorul la semnul 7/210 grace C. Intr-o tigaie, încălzeşte sucul de mandarine, ghimbirul măcina şi muştarul şi fierbe mocnit cinci minute, până se îngroaşă ca un sirop. Indepărtează pielea de pe jambon cu un cuţit ascuţit, lăsând un strat subţire de grăsime.

Crestează uşor grăsimea cu cuţitul, trasând linii în formă de grilă. Cu o pensulă specială, întinde glazura pe jambon, apoi înfige cuişoare şi dă la cuptor timp de 20 de minute, până când glazura se caramelizează. Scoate din cuptor şi serveşte cald sau rece.

Jambon cu glazură şi cuişoare

Jambon_cu_glazura_si_cuisoare

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Ce pofta mi-ai facut cu jambonul asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.