Jambon ardelenesc

Printeaza

Jambon ardelenesc

Ingrediente:Jambon ardelenesc

  • 3 kg pulpă de porc
  • 1 kg umplutură de cârnaţi
  • 500 g costiţă afumată
  • cimbru
  • piper
  • boia
  • sare
  • foi de dafin
  • 500 ml vin
  • măsline verzi

 

Mod de preparare:

Tai pulpa în două, fără să o despici complet. Condimentezi, pui costiţa tăiată felii subţiri peste care adaugi umplutu­ra de cârnaţi.

Pentru aspect, poţi adăuga măsline verzi fără sâmburi.

Rulezi bine şi legi ca pe o ruladă. Pui la fiert în 2-3 l apă. Adaugi sare, piper şi foi de dafin. Când s-a fiert, îl pui la presat şi îl dai la afumat 3-4 zile.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • preparare jambon ardelenesc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.