Jambon afumat

Printeaza

 Jambon afumat

Ingrediente:Jambon afumat

  • 2 kg pulpă de porc
  • 750 g umplutură de cârnaţi
  • cimbru
  • măghiran
  • piper pisat şi boabe
  • sare
  • 50 ml vin
  • foi de dafin

 

Mod de preparare:

Secţionezi jambonul în două, fără să-l desprinzi complet, presari piper, cimbru, măghiran şi sare după gust, apoi adaugi umplutura de cârnaţi şi îl coşi ca să-i dai forma iniţială.

Pui apoi jambonul la fiert cu 2 l de apă, vinul, foi de dafin şi câteva boabe de piper. După ce a fiert, îl laşi să se scurgă, apoi îl tai felii. Dacă-ţi place, poţi să-l dai la afumat timp de 3-4 zile.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.