Iudainiţă – Placinta cu dovleac turcesc

Printeaza

Dovleacul se curăţă de seminţe şi de coajă şi se dă prin răzătoarea mare.

Ingrediente:Iudainita - Placinta cu dovleac turcesc

  • 1/2 kg de dovleac
  • 1/2 kg zahăr
  • 1/2 l ulei
  • 1/2 kg făină
  • 1 linguriţă de sare
  • ceaşcă apă călduţă

 

Mod de preparare:

Intr-un castron pui făină, 3 linguri de ulei, 1 linguriţă de sare şi cana cu apă călduţă. Se face un aluat fraged pe care îl împărţi în 3 şi-l laşi 10-15 minute acoperit pe masa de lucru. între timp îţi pregăteşti tava şi o ungi cu ulei.

Iei apoi o bucată de aluat, o întinzi cu rolul cât poţi de subţire. Rupi marginile groase şi pui aluatul pe un şervet, ca să-l poţi rula mai bine. Pe foaia întinsă pui a treia parte din dovleac, din zahăr şi din ulei toate se pun în mod egal pe întreaga suprafaţă, apoi plăcinta se rulează cu ajutorul şervetului şi se aşază în tavă.

Se procedează la fel şi cu celelalte două bucăţi de aluat. Apoi se dă la cuptor la foc potrivit 25-30 de minute. Se scoate tava şi se acoperă cu un şervet şi se lasă 10 minute, după care se poate tăia şi servi.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • placinta cu dovleac turcesc
  • prajitura cu dovleac turcesc
  • prajitura cu bostan turcesc
  • placinta cu bostan turcesc

2 comentarii

  1. Foarte buna placinta cu dovleac

  2. Iese destul de buna placinta asta turceasca cu dovleac

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.