Işlere

Printeaza

O reteta extre de simpla de islere cu ulei, lapte, zahar, amoniac, faina, galbenusuri si unt.

Ingrediente:Islere

  • 15 linguri ulei
  • 15 linguri lapte
  • 10 linguri zahăr
  • 1 linguriţă amoniac
  • 100 g făină

pentru cremă:

  • 1/2 l apă
  • 5 linguri făină
  • 2 gălbenuşuri
  • 100 g unt
  • 5 linguri zahăr

 

Mod de preparare:

Faci un aluat pe care îl întinzi, îl tai rondele cu un pahar mic, pe care le pui într-o tavă tape­tată cu făină. Dai tava la cup­tor, la foc potrivit.

Pregăteşti crema:

Pui laptele la fiert. Freci gălbenuşurile cu zahăr rul şi făina, le adaugi peste lapte şi dai la fiert până se îngroaşă. încorporezi şi untul.

Lipeşti câte două rondele cu ajutorul cremei, iar deasupra pui ciocolată topită pe bain- marie, în fir subţire.

Işlere

Islere

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.