Reteta zilei: Irish stew

Printeaza

O reteta absolut delicioasa de irish stew din: muschiulet de miel, pastrama de oaie, morcovi, cartofi, ulei, cimbru, vegeta si piper.

Irish stew

Ingrediente:

  • 400 gr muşchiuleţ de miel
  • 200 gr pastrama de oaie
  • 200 gr morcovi
  • 200 gr cartofi
  • 50 ml ulei
  • 2 crenguţe de cimbru
  • 10 gr bază pentru mâncăruri (ex. Vegeta)
  • 2 gr piper

 

Mod de preparare:

Muşchiuleţii de oaie se taie în 3 pe lungime, lăsând carnea prinsă la un capăt, şi se împletesc.

Irish_stew_02

Muşchiuleţii împletiţi se pun într-o tavă, se condi­mentează cu piper şi baza pentru mâncăruri, se stropesc cu puţin ulei şi se coc circa 15 minute la 18o°C.

Irish_stew_03

Pastrama se taie în felii subţiri şi se frige într-o tiga­ie fără ulei.

Cartofii şi mor­covii se curăţă, se feliază, apoi se pun la prăjit într-o tigaie cu restul de ulei.

Irish_stew_04

Legumele călite şi apoi muşchiuleţii se pun peste pastramă şi se înăbuşă cir­ca 40 de minute, punând din când în când puţină apă.

Se serveşte fierbinte, ornat cu frunze de cimbru.

Irish_stew_05

Pentru acest preparat trebuie folosită o pastramă mai grasă, care trebuie friptă până ce grăsimea este topită.

In acest caz legumele trebuie puse fără ulei peste pastramă.

Irish stew

Irish_stew

Poftă bună!

 

 

 


poate te intereseaza si:

Tocanita de peste cu legume

Tocanita de peste cu legume

Tocanita de peste cu legume din: peste, ceapa, usturoi, lapte, ulei, cartofi, unt, sare, piper, masline. Ingrediente: 4 bucăţi de peşte 2 cepe 2 căţei de usturoi 1 foaie de dafin 1 l lapte 4 linguri ulei de măsline 1,5 kg cartofi 50 g unt sare piper măsline negre Pentru maioneza: 2 gălbenuşuri 400 ml […]

Tocanita de naut si praz

Tocanita de naut si praz din: naut, praz, ceapa, telina, smantana, ulei, ardei, sare, piper. Ingrediente: 200 g năut 3 foi de dafin 1 legătură praz 2 cepe tocate 2 linguri ulei 1 lingură boia 500 ml fiertură de legume 100 g smântână vegetală zeama de la 1 lămâie 1 ardei iute sare piper   […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.