Invartită moldovenească

Printeaza

Faci o cocă de pâine din făină, drojdie şi apă şi o laşi la dospit. După ce a crescut, cu ajutorul sucitorului o întinzi pe o planşetă, o presari cu zahăr şi nucă pe toată suprafaţa.

Apoi o stropeşti cu ulei ţinând mâna sub forma unui dop la gura sticlei de ulei ca să nu curgă prea mult odată, după care o faci sul şi o răsuceşti.

Ii dai forma unui colac şi o aşezi într-o cratiţă de tuci unsă cu ulei, o acoperi cu capac şi o dai la foc mic.

Este delicioasă mai ales dacă o mănânci caldă deoarece se îmbină foarte bine dulceaţa zahărului cu nucile. Dar şi crusta de deasupra este o bunătate.

Invârtită moldovenească

Invârtita moldoveneasca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.