Invartita cu mac

Printeaza

 Invartita cu mac

Ingrediente aluat:Invartita cu mac

  • 3 ceşti faină e uns la sfârşit
  • 1 praf de sare
  • 1 ceaşcă de lapte
  • 3 linguri untdelemn
  • 3 ouă
  • 1 pahar zahăr tos
  • 2 linguri unt + 1 lingură de uns tava 1 linguriţă de drojdie

 

Ingrediente umplutura: 500 g seminţe mac,1 ceaşcă zahăr tos ,2 căni de lapte ,zahăr vanilat sau vanilie, coajă rasă de lămâie.

 

Mod de preparare:

Se amestecă toate şi se frământă până iese un aluat ţapăn; se lasă să crească 2-3 ceasuri. Macul se macină şi se pune la fiert, până se leagă când s-a închegat un pic, luăm de pe foc şi punem arome şi mai ames­tecăm .

Aluatul dospit se întinde foaie groasă de un deget se netezeşte umplutura şi se învârte învârtită.

Se unge cu unt o tavă de cozonac, se potriveşte învârfita, se unge cu ou, se dă la cuptor încins, cu foc iute, să crească dintr-o dată.

După ce s-a-nfoiat, molcomim focul şi-1 lăsăm să coacă învârtită până se rumeneşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.