Inimi de anghinare in salsa

Printeaza

Inimi de anghinare in salsa din: anghinare, ceapa, usturoi, rosii, ulei, otet, sherry, verdeata, sare, zahar, piper.

Ingrediente:Inimi_de_anghinare_in_salsa

  • 16 inimi de anghinare din conservă
  • 2 cepe
  • 2 căţei de usturoi
  • 4 roşii
  • ulei pentru prăjit
  • 3 linguri de oţet de sherry
  • 50 ml sherry sec
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 3 linguri de amestec de verdeaţă tocată mărunt
  • sare
  • 1 priză de zahăr
  • piper negru

 

Mod de preparare:

Anghinarele se scurg, se taie în jumătăţi şi se pun deoparte. Ceapa şi usturoiul se cojesc şi se toacă mărunt.

Roşiile se opăresc 30 de secunde în apă clocotită, se curăţă de coajă, se taie în jumătăţi, se îndepărtează cotoarele şi seminţele şi se taie cubulete.

Cubuleţele de usturoi şi de ceapă se călesc în uleiîncins, pană devin sticloase. Se adaugă roşiile şi se păstrează totul pe foc circa 8 minute. După aceea se lasă la răcit.

Oţetul de sherry şi sherry-ul se amestecă încet cu uleiul de măsline, apoi cu sosul salsa de roşii. Se înglobează verdeaţa marunţită, se asezonează cu sare, zahăr şi piper, apoi se clocoteşte până când sosul mai scade.

Inimile de anghinare se aranjează într-o formă plată. Se toarnă pe deasupra sosul de roşii. Se păstrează acoperite minim 3 ore la frigider, apoi se servesc cu pâine ţărănească.

Inimi de anghinare in salsa

Inimi_de_anghinare_in_salsa

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.