Inima de vitel umpluta pe pat de varza

Printeaza

Inima de vitel umpluta pe pat de varza

Ingrediente:Inima de vitel umpluta pe pat de varza

  • 1 inima  vitel
  • 600 g carne tocata
  • 200 g orez
  • 1 ceapa
  • 1 lingura untura
  • sare
  • piper
  • delicat
  • 2 oua
  • boia dulce
  • patrunjel
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 varza

 

Mod de preparare:

La o inimă de viţel curăţată, se adaugă umplutura făcută din 600 g carne tocată, 200 g orez, o ceapă tocatăşi călită într-o lingură de untură, sare, piper, delicat, 2 ouă, boia dulce, apoi o legătură de pătrunjel şi 2 linguri de pastă de tomate.

În ceapa călită în untură, adăugăm orezul spălat, carnea tocată, sare, piper, delicat, o linguriţă de boia dulce, o legătură de pătrunjel tocat mărunt, 2 ouă, o lingură de pastă de tomate, amestecăm totul şi dăm gust de sare.

Inima se curăţă de zgârciuri şi se taie pe dinăuntru ca să putem introduce umplutura de mai sus. Separat, într-o cratiţă, punem o ceapă tocată mărunt, un morcov tăiat rondele, 2-3 fire de cimbru tocat fin, o linguriţă de boia, sare, piper şi o lingură de untură.

Călim puţin zarzavatul, apoi adăugăm o varză tocatăşi trei sau patru roşii tăiate felii. Peste varză, punem inima umplutăşi învelită în două sau trei frunze de varză, adăugăm două sau trei căni de apă sau supă de carne, după care dăm vasul pe plită la foc domol, timp de 3-4 ore.

Se serveşte cu mămăligă caldă şi usturoi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.