Inghetata raw cu visine, caju si vanilie

Printeaza

Inghetata raw cu visine, caju si vanilie din: caju hidratat, suc de lamaie, miere, apa plata, visine, batoane de vanilie sau vanilie pudră bio.

Inghetata_raw_cu_visine_caju_si_vanilie

Ingrediente:

  • 250 g caju hidratat 4-6 ore
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 1 lingură miere (puteţi ajusta cantitatea după gust)
  • 200 ml apă plată
  • 400 g vişine fără sâmburi
  • 2 batoane de vanilie sau 1 linguriţă de vanilie pudră bio

 

Mod de preparare:

Se amestecă în blender baza de îngheţată formată din nucile caju hi­dratate, apa plată, lămâia şi mierea. După omogenizare se împarte în 2 părţi egale.

Crema de vişine se obţine ameste­când în blender o parte din baza de îngheţată cu vişinele. Crema de vanilie se obţine mixând în blender baza de îngheţată cu vanilia (pudra de vanilie sau seminţele din baton). Pentru a avea consistenţă similară cu crema de vişine, se mai adaugă puţină apă plată.

Pentru a transforma aceste creme delicioase în îngheţată fină şi cremoa­să, aveţi două variante: fie se dau la congelator şi se amestecă cu lingura de lemn din 30 în 30 min., timp de 2 ore, fie se dau la congelator 2-3 ore, apoi se amestecă încă o dată, pe rând, în blender.

Se consumă imediat sau se poate păstra la congelator încă aproximativ 7 zile.

Inghetata raw cu visine, caju si vanilie

Inghetata_raw_cu_visine_caju_si_vanilie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.