Inghetata de piersici

Printeaza

O reteta de inghetata de piersici din: piersici, zahar, albus si frisca vegetala.

Ingrediente:Inghetata de piersici

  • 2 piersici
  • 150 g zahar
  • 1 albus
  • 250 ml frisca vegetala

 

Mod de preparare:

Cu 3 ore înainte de a prepara îngheţata, răceşti frişca lichidă în frigider. Speli piersicile, le tai în felii şi le fierbi la foc mic, timp de 15 minute, în apă cât să le acopere. Le scurgi şi le pasezi.

Baţi albuşul spumă tare, apoi adaugi zahărul şi baţi în conti­nuare. într-un bol, mixezi frişca răcită, apoi încorporezi piureul de piersici şi bezeaua. Pui compoziţia într-un vas, pe care îl introduci în congelator pentru 2-3 ore.

Decorează îngheţata cu felii de piersici şi toarnă, în fir subţire, un topping de caramel, preparat astfel: într-o crăticioară, caramelizezi 150 g zahăr brun şi 4 linguriţe făină, stingi treptat cu 150 ml apă şi fierbi până se îngroaşă sosul, amestecând continuu, lei cratiţa de pe foc, adaugi 50 g unt şi 1/2 fiolă esenţă de vanilie şi omogenizezi. Torni toppingul peste îngheţată după ce s-a răcit.

Inghetata de piersici

Inghetata de piersici

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.