Inghetata parfe de ciocolata

Printeaza

Inghetata parfe de ciocolata din: galbenusuri, zahar, cacao, lapte, ciocolata menaj, frisca.

Ingrediente:Inghetata_parfe_de_ciocolata

  • 3 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 70 g cacao
  • 120 ml lapte
  • 170 g ciocolata menaj neagra
  • 60 g frisca cu 32% grasime

 

Mod de preparare:

Freci gălbenuşurile cu zahărul, torni laptele şi pui pe baie de aburi, amesteci până când se îngroaşă compoziţia.

Dai deoparte până să dea în clocot (dacă nu ai fost atent şi a dat primul clocot, pune imediat recipientul într-un vas cu gheaţă, ca să opreşti fierberea şi continui să amesteci până când şodoul îşi re­vine, nu mai este tăiat). Incorporezi cacaua şi laşi la răcit.

Când şodoul este rece, baţi frişca, pe care o ţii la frigider de cu seară, şi o încorporezi uşor. Torni compoziţia într-un vas uscat şi rece şi dai la congelator. Topeşti ciocolata pe baie de aburi şi decorezi.

Inghetata parfe de ciocolata

Inghetata_parfe_de_ciocolata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.