Inghetata cu mascarpone si rozmarin

Printeaza

O reteta de inghetata cu mascarpone si rozmarin din: galbenusuri, zahar, lapte, mascarpone, zahar vanilat si rozmarin.

Ingrediente:

  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 150 g mascarpone sau crema de branza
  • 1 lingurita zahar vanilat sau 1/2 baton de vanilie
  • 1 lingura rozmarin taiat in bucati foarte mici (eventual pisat intr-un mojar)

 

Mod de preparare:

Fierbeţi laptele cu vanilia şi rozmarinul, apoi lăsaţi-l la răcit. Frecaţi gălbenuşurile cu zahărul şi adăugaţi laptele rece, treptat. Amestecaţi bine pentru omogenizare, apoi puneţi amestecul la bain-marie, ames­tecând încontinuu. Amestecul nu trebuie să fiarbă. Se ia de pe foc înainte de a da în clocot.

Se lasă la răcit şi se amestecă bine cu mascarpone, apoi se pune la congelator pentru mai multe ore. Este o îngheţată foarte răcoritoare, datorită rozmarinului care are proprietatea de a înviora şi răcori.

Inghetata cu mascarpone si rozmarin

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.