Inghetata de fistic cu capsune
PrinteazaO reteta de inghetata de fistic cu capsune din: oua, lapte, zahar, esenta de fistic, zahar vanilat, fistic, frisca, capsune si fulgi de migdale.
- 5 oua
- un litru lapte
- 300 g zahar
- 4-5 picaturi esenta de fistic
- un plic zahar vanilat
- 200 g fistic prajit
- 500 ml frisca
- 300 g capsune
- 150 g fulgi de migdale
Mod de preparare:
Se separă ouăle. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi cu un praf de sare. Se adaugă laptele călduţ si se fierb pe baie de aburi, până se îngroaşă, apoi se dau deoparte să se răcorească.
Separat, se bat albuşurile spumă cu zahărul vanilat şi se adaugă compoziţia de gălbenuşuri răcită. Se pun esenţa de fistic şi fisticul rumenit, apoi frişca. Se încorporează si se toarnă în boluri, apoi se bagă în congelator.
Se serveşte ornată cu fulgi de migdale şi căpsune proaspete.
Inghetata de fistic cu capsune
Pofta buna!