Inghetata de fistic cu menta si ciocolata

Printeaza

Inghetata de fistic cu menta si ciocolata din: lapte, zahar, oua, frisca lichida, pasta de fistic, esenta vanilie, colorant, fistic, apă, făină de migdale, ulei, menta, ciocolată rasa.

Inghetata_de_fistic_cu_menta_si_ciocolata

Ingrediente:

  • 500 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • 6 gălbenuşuri
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 2 linguri pastă de fistic
  • esenţă vanilie
  • câteva picături de colorant

Pentru pasta de fistic:

  • 250 g fistic neprăjit
  • 125 g zahăr
  • 35 ml apă
  • 60 g făină de migdale
  • 1 lingură ulei

Pentru servit:

  • mentă
  • ciocolată rasă

Mod de preparare:

Pentru pasta de fistic, fructele uscate se pun la cuptor pentru 15 minute. Apa cu zahărul se pun pe foc pentru a obţine un sirop care se toarnă fierbinte peste fisticul copt.

Se amestecă rapid si apoi fisticul cu restul ingredientelor se pun în robot si se mixează pentru a obţine pasta. Pentru îngheţată, se pun pe foc laptele $i vanilia, iar gălbenuşurile se freacă cu zahărul.

Se toarnă laptele peste amestecul de gălbenuşuri, se asază pe foc şi se amestecă în timp ce se adaugă pasta de fistic. Amestecul nu se fierbe.

După ce s-a obţinut o cremă groasă, se trage vasul de pe foc, se adaugă frişca u$or bătută şi colorantul.

Se amestecă bine si se dă la congelator şase ore. De trei ori, la fiecare 30 de minu­te, se scoate îngheţata şi se amestecă. Se serveşte cu ciocolată rasă şi mentă.

Inghetata de fistic cu menta si ciocolata

Inghetata_de_fistic_cu_menta_si_ciocolata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.