Inghetata exotica

Printeaza

Inghetata exotica din: ou, ciocolata alba, crema de alune si ciocolata, frisca, lapte de cocos, mango, suc de portocale, scortisoara si fulgi de cocos.

Inghetata_exotica

 

Ingrediente:

  • 1 ou
  • 60 g ciocolată albă
  • 50 g cremă de alune şi ciocolată
  • 250 ml frişcă
  • 30 ml lapte de cocos
  • 1 mango copt
  • 8 linguri suc de portocale
  • 1 praf scorţişoară
  • 100 g fulgi de cocos

 

Mod de preparare:

Se bate oul la bain-marie; apoi se scoate vasul din bain-marie, se aşază în baie de apă rece şi se amestecă până se răceşte.

Se rupe ciocolata şi se topeşte împreună cu crema de alune. Se lasă să se răcorească şi se înglobează în compoziţia de ou.

Se bate frişca şi se încorporează în compoziţia de mai sus, împreună cu laptele de cocos. Se lasă la congelator, amestecând frecvent, ca să nu se formeze cristale de gheaţă.

Se decojeşte fructul de mango şi pulpa se desprinde de pe sâmbure sub formă de felii. 2/3 din cantitate se pasează cu suc de portocale şi scorţişoară.

Restul se taie cuburi şi se amestecă împreună cu piureul de mango.

Se taie cuburi de îngheţată, se tăvălesc prin fulgi de cocos şi se aşază pe o oglindă de sos de mango.

 

Inghetata exotica

Inghetata_exotica

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.