Inghetata din fructe de padure

Printeaza

Inghetata din fructe de padure din: fructe de padure, miere de albine, iaurt, frunze de menta.

Ingrediente:Inghetata_din_fructe_de_padure

  • 500 g fructe de padure (afine, zmeura, mure, coacaze)
  • 4 linguri miere de albine
  • 500 ml iaurt simplu (sau frisca lichida)
  • frunze proaspete de menta

 

 

 

Mod de preparare:

Alegi fructele, le speli sub jet de apă rece, le scoţi codiţele şi frunzele şi le laşi la scurs în strecurătoare. Alegi şi păstrezi deoparte câteva fructe frumoase pentru decorare.

Restul fructelor le amesteci cu mierea de albine şi frişca lichidă. Le treci prin blender şi le laşi în congelator circa 2 ore, după care le mixezi din nou pentru a împiedica formarea acelor de gheaţă.

Torni compoziţia de îngheţată într-un vas mare şi o laşi la congelator minimum 8 ore. Impărţi îngheţata în cupe speciale pentru servit, le decorezi cu fructele păstrate întregi şi cu frunze verzi şi parfumate de mentă, apoi le serveşti.

Inghetata din fructe de padure

Inghetata_din_fructe_de_padure

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.