Inghetata delicioasa de capsuni

Printeaza

Inghetata delicioasa de capsuni din: lapte praf degresat, zahar, lapte, smantana, galbenusuri, lapte condensat, capsuni si sare.

 

Ingrediente:

  • 2 linguri de lapte praf degresat
  • 1/2 cana de zahar
  • 1 1/2 cana de lapte
  • 1/2 smantana pentru frisca
  • 4 galbenusuri mari
  • 400 ml de lapte condensat indulcit la conserva
  • 500 g de capsuni, curatate si tocate
  • 1/4 lingurita de sare

 

Mod de preparare:

Amestecă laptele praf cu 2 linguri de zahăr, într-un bol, cu mixerul.

Amestecă laptele şi smântână pentru frişcă într-o cratiţă mare, nonaderentă, adaugă laptele praf şi pune la fiert la foc mediu, amestecând pentru a dizolva zahărul, între timp, amestecă gălbenuşurile şi 2 linguri de zahăr într-un bol termorezistent.

Adaugă treptat 1 cană din amestecul cald de lapte, apoi toarnă înapoi în cratiţă şi amestecă laptele condensat.

Ţine-le la foc mediu, amestecând constant cu o lingură de lemn.

După ce s-a încălzit bine, strecoară crema printr-o sită fină şi răceşte-o într-un bol cu gheaţă, amestecând.

Acoperă cu folie şi dă la frigider pentru minimum 6 ore, preferabil peste noapte, între timp, amestecă zahărul rămas, sarea şi căpşunile într-un bol mediu.

Acoperă şi dă la frigider 45 de minute. Apoi, scurge căpşunile, adaugă-le în crema de la frigider, amestecând pentru a le rupe în bucăţi. Dă la congelator pentru cel puţin 3 ore.

 

Inghetata delicioasa de capsuni

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Înghețată cu Matcha: Rețetă Japoneză Tradițională

Înghețată cu Matcha: Rețetă Japoneză Tradițională din: ceai matcha, lapte integral, smantana lichida, zahar granulat, galbenusuri de ou, extract de vanilie.   Ingrediente: 2 lingurițe de ceai matcha 1 cană de lapte integral 1 cană de smântână lichidă 1/2 cană de zahăr granulat 4 gălbenușuri de ou 1 linguriță de extract de vanilie   Mod […]

 

retete

Inghetată de casă cu ciocolată și vanilie

Inghetată de casă cu ciocolată și vanilie din: smantana, lapte, zahar, extract de vanilie, galbenusuri de ou.   Ingrediente: 500 ml smântână lichidă 250 ml lapte 200 g zahăr 1 linguriță de extract de vanilie 4 gălbenușuri de ou   Mod de preparare: Într-un vas mare, combinați 500 ml smântână lichidă și 250 ml lapte. […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.