Ingheţată de zahăr ars cu frisca

Printeaza

Ingheţată de zahăr ars cu frisca: zahar, lapte condensat, lapte de vaca, smantana.

Ingrediente: Inghetata_de_zahar_ars_cu_frisca

  • 50 g zahăr
  • 100 ml lapte condensat
  • 120 ml lapte de vacă, gras
  • 200 ml smântână pentru frişcă sau frişcă lichidă

 

Mod de preparare:

Pui zahărul într-o tigaie pe foc mijlociu şi amesteci până ce se topeşte şi devine maroniu des- phis. lei tigaia de pe foc. Adaugi laptele condensat peste zahărul ars şi amesteci energic. Nu te spe­ria dacă se umflă şi bolboroseşte.

Amesteci şi adaugi laptele de vacă, amestecând în continuare. Pui din nou tigaia pe ochiul araga­zului, la foc mic şi laşi compoziţia să mai fiarbă puţin, pentru ca za­hărul ars să se dizolve, lei apoi de pe foc, strecori şi pui într-un vas la răcit.

Ţii îngheţata la frigider, cel puţin o oră. După expirarea tim­pului de răcire, amesteci cu frişca bătută şi laşi la congelator pana se intareste.

Ingheţată de zahăr ars cu frisca

Inghetata_de_zahar_ars_cu_frisca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.