Inghetata de vanilie cu ciocolata
PrinteazaInghetata de vanilie cu ciocolata din: lapte, oua, zahar vanilinat, amidon de porumb, zahar, ciocolata cu lapte, ciocolata de menaj.
- 1 l lapte dulce
- 8 oua
- 5-6 pliculete de zahar vanilinat
- 5 linguri amidon de porumb
- 10 linguri zahar
- 100 g ciocolata cu lapte
- 150 g ciocolata menaj pentru garnisit
Mod de preparare:
Freci gălbenuşurile cu zahărul, zahărul vanilinat şi amidonul de porumb. Diluezi cu 200 ml lapte, iar restul de lapte îl fierbi. Când laptele ajunge la punctul de fierbere, torni compoziţia cu ouă, „în fir subţire”, amestecând permanent.
Laşi să fiarbă compoziţia şi amesteci în continuare, până se îngroaşă. Laşi compoziţia să se răcească şi o amesteci apoi delicat cu albuşurile bătute spumă tare. Adaugi ciocolata cu lapte, ruptă bucăţele, şi amesteci.
Introduci compoziţia la congelator pentru 5-6 ore, având grijă să amesteci periodic pentru a împiedica formarea acelor de gheaţă. In momentul servirii, aşezi îngheţata în cupe (sau castronele), o decorezi gen«ros cu aşchii de ciocolată menaj şi o serveşti imediat.
Inghetata de vanilie cu ciocolata
Pofta buna!