Inghetata de vanilie (varianta)

Printeaza

Inghetata de vanilie

Ingrediente:Inghetata de vanilie (varianta)

  • 6 ouă
  • 250 g zahăr
  • vanilie
  • 1 l lapte

 

 

Mod de preparare:

Se freacă ouăle cu zahărul. Se pune să fiarbă laptele şi când clocoteşte, se adaugă vanilia.

Se dă la o parte, se acoperă şi se lasă aşa un sfert de oră. Se toarnă laptele încet peste ouă, amestecând continuu.

Se strecoară pnntr-o sită deasă. Se pune cratiţa cu compoziţia pe foc potrivit, amestecând până se îngroaşă, astfel încât scoţând lingura, pe ea să rămână un strat subţire de cremă.

Se dă la o parte, amestecând din când în când până se răcoreşte, se toarnă în şerbetieră şi se îngheaţă.

După dorinţă, cînd este aproape gata, se adaugă 2-3 linguri de frişcă bătută, şi se mai învârteşte până se întăreşte complet.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.