Inghetata de piersici cu vin

Printeaza

Inghetata de piersici cu vin

 

Ingrediente:

  • 600 g pier­sici
  • 150 ml vin dulce
  • 100 g zahăr pudră
  • 300 ml apă
  • 350 g zahăr obişnuit
  • zeama de la 3 lămâi

 

Mod de preparare:

Cureţi pier­sicile de coajă, le tai felii subţiri, le presari cu zahăr pudră, le stropeşti cu vin şi le laşi deo­parte. După 3-4 ore scurgi zea­ma pe care şi-o lasă.

Dizolvi za­hărul obişnuit în 300 ml apă călduţă, adaugi piersicile şi laşi să fiarbă până se leagă siropul. După ce se răceşte, adaugi zeama de lămâie şi dai compoziţia la congelator. Când e gata pui îngheţata în cupe şi o decorezi cu piersici şi miere.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.