Inghetata de mure

Printeaza

Inghetata de mure din: mure, zahar, ou, crema de iaurt, zahar vanilinat.

Ingrediente:Inghetata_de_mure

  • 125 g mure
  • 40 g zahar
  • 1 ou
  • 75 g crema de iaurt
  • 1 plic zahar vanilinat

 

Mod de preparare:

Se curăţă murele, se spală si se pasează împreună cu 1 lingură de zahăr. Se strecoară piureul printr-o sită fină.

Cu ajutorul mixerului, se bate oul cu zahăr vanilinat şi cu restul de zahăr. Se adaugă pe rând câte o lingură de piureu de mure şi o lingură de cremă de iaurt.

Compoziţia se toarnă în 6 forme de îngheţată şi se fixează în fiecare câte o tijă de lemn. Formele se introduc în congelator pentru cel puţin 6 ore.

Inainte de servire, formele se plonjează puţin în apă fierbinte, pentru ca îngheţata să se desprindă de margini.

Inghetata de mure

Inghetata_de_mure

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.