Ingheţată de kiwi cu goffre

Printeaza

Ingheţată de kiwi cu goffre din: oua, pulpa de kiwi, zahar tos, frisca, limeta, lapte, faina, iaurt, ulei, praf de copt, sare, ciocolata neagra, frisca, scortisoara.

Ingrediente:Inghetata_de_kiwi_cu_goffre

  • 6 oua
  • 250 g pulpa de kiwi
  • 265 g zahar tos
  • 250 ml frisca
  • o limeta
  • 250 ml lapte dulce
  • 425 g faina
  • 175 ml iaurt
  • 125 ml ulei
  • o lingurita cu praf de copt
  • sare
  • 200 g ciocolata neagra
  • 100 ml frisca
  • 5 g scortisoara

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se amestecă făina cu praful de copt, 120 g zahăr tos şi un praf de sare. într-un bol separat se mixează două ouă împreună cu laptele dulce, iaurtul şi uleiul.

Se adaugă ingredientele uscate şi se mixează până se omogenizează aluatul. Se încinge aparatul de goffre, se toarnă aluat şi se coace până devine aurie.

Se procedează la fel cu restul aluatului şi goffrele obţinute se lasă să se răcească.

Se trec apoi prin ciocolată topită la bain-marie şi se aşază pe hârtie de copt să se întărească ciocolata.

Intr-un bol se mixează gălbenuşurile de la ouăle rămase cu zahărul tos rămas, se adaugă pulpa de kiwi dată prin sită şi scorţişoara. Se adaugă albuşurile, se mixează, apoi se toarnă peste frişca mixată separat.

Se amestecă bine cu o lingură până se încorporează toată crema, se toarnă într-o tavă şi se introduce în congelator.

Ingheţata se amestecă din 30 în 30 de minute timp de două ore ca să nu se formeze gheaţă.

Ingheţată de kiwi cu goffre

Inghetata_de_kiwi_cu_goffre

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.