Inghetata de iaurt

Printeaza

Inghetata de iaurt din: iaurt grecesc, smantana dulce, pastaie de vanilie, miere.

Ingrediente:Inghetata_de_iaurt

  • 550 g iaurt grecesc (5% grasime)
  • 200 g smantana dulce (nefermentata)
  • 1 pastaie de vanilie
  • 100 g zahar brun sau miere

 

Mod de preparare:

Tai păstaia de vanilie şi scoţi seminţele. Dai în clocot smântână cu păstaia şi seminţele de vanilie şi cu zahărul. Laşi 10 minute la infuzat. Strecori şi torni infuzia peste iaurt. Laşi la răci şi pui amestecul în maşina de în­gheţată.

Dacă nu ai maşină, dai la congelator şi scoţi din 2 în 2 ore şi mixezi cu un blender vertical sau cu un tel. Repeţi această proce­dură de 4-5 ori.

Inghetata de iaurt

Inghetata_de_iaurt

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.