Inghetata de ghimbir

Printeaza

Inghetata de ghimbir din: galbenus, apa, zahar, frisca, ghimbir, whisky sau coniac.

Ingrediente:Inghetata de ghimbir

  • 4 gălbenuşuri
  • 125g zahăr praf
  • 120 ml apă
  • 1300 ml frişca
  • 100 g felii subţiri de ghimbir fierte în simp de zahăr
  • 3 linguri de whisky sau coniac

 

Mod de preparare:

Se freacă gălbenuşurile bine cu zahărul şi cu apa până când se dizolvă zahărul şi s-a obţinut o compoziţie omogenă.

Se pune vasul la bain-marie şi se fierbe, amestecând încontinuu, până când compoziţia se îngroaşă. Se ia vasul de pe foc şi se continuă amestecarea încă 10 minute.

Se lasă apoi să se răcească. Se ame­stecă frişca şi feliuţele de ghimbir stropite cu whisky sau coniac şi se toarnă în compoziţia răcită.

Se amestecă bine pentru omogenizare şi se pune la congelat pentru cel puţin 4 ore.

Se amestecă din când în câpd, să nu se formeze ace de gheaţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.