Ingheţată de ghimbir prăjită

Printeaza

O reteta de inghetata de ghimbir prajita din: ingheatata cu smantana, ghimbir, faina de orez, faina alba, bicarbonat, drojdie, zahar pudra, apa minerala, ulei de floarea soarelui si zahar pudra.

Ingrediente:Ingheţată de ghimbir prăjită

  • 400 g îngheţată cu smântână
  • 5 cm rădăcină de ghimbir

pentru aluat:

  • 120 g faină de orez
  • 150 g faină albă
  • 1  linguriţă bicarbonat
  • 1/2 linguriţă drojdie uscată
  • 2   linguri zahăr pudră
  • apă minerală
  • ulei de floarea-soarelui (pentru prăjit)

pentru decor:

  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Oune îngheţata într-un castron şi amestec-o cu o spatulă până când devine cremoasă. Incorporează apoi ghimbirul curăţat şi ras (sau poţi pune sucul rezultat din stoarcerea ghimbirului ras). Formează bile cu ajutorul lingurii pentru îngheţată, aşază-le pe un platou şi pune-le în congelator să se întărească.

Intre timp, prepară aluatul: cerne împreună cele două tipuri de faină, adaugă drojdia, bicarbonatul şi zahărul. Toarnă apa minerală foarte rece în fir subţire, amestecând continuu cu telul până la obţinerea unei compoziţii omoge­ne şi dense, ca pentru clătite.

Incinge uleiul într-o crăticioară mică, cu pereţii înalţi. Scufundă rapid bilele de îngheţată în aluat, ca să se acopere complet. Pune-le în uleiul încins, prăjeşte-le, scoate-le şi scurge-le. Presară-le, după gust, cu zahăr pudră şi serveşte-le imediat.

Ingheţată de ghimbir prăjită

Ingheţată de ghimbir prăjită

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.