Inghetata de fructe de padure

Printeaza

Inghetata de fructe de padure din: smantana, fructe de padure, zahar tos, zahar pudra si esenta de vanilie.

Ingrediente:Inghetata_de_fructe_de_padure

  • 500 ml smantana
  • un kg fructe de padure (mure, zmeura, coacaze)
  • 300 g zahar tos
  • 50 g zahar pudra
  • o esenta de vanilie

 

Mod de preparare:

Pentru început, se spală fructele de pădure, se alege 100 g din cantitate şi se pune într-un bol. Se presară zahăr tos si imediat se bagă la congelator ca să nu se topească zahărul.

Restul fructelor de pădure se pasează cu blenderul si apoi se trec prin sită pentru a elimina seminţele. Se adaugă restul de zahăr în piureul de fructe de pădure şi esenţa de vanilie.

Separat, în alt bol, se bate smântână până când devine frişca şi, spre final, se adaugă 50 g de zahăr pudră. Se încorporează cele două compoziţii şi se pun în recipiente de plastic.

Se dau la congelator şi, după ce au stat 4 ore, se serveşte îngheţata combinată cu fructele congelate. Se ornează cu frunzuliţe de mentă.

Inghetata de fructe de padure

Inghetata_de_fructe_de_padure

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Mmmmmm, mi am adus aminte de inghetata si am o poftaaaa, sa vezi ca-ti fac cand te prind

  2. Foarte bine arata inghetata asta, mie-mi place mult inghetata de banane ca sa zic asa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.