Inghetata de frisca cu ananas
PrinteazaInghetata de frisca cu ananas din: zahar, compot de ananas, frisca, lamaie, zahar vanilinat.
- 200 g zahăr
- 1 cutie de aproximativ 700 g compot de ananas, cuburi
- 250 ml frişcă
- zeama de la 1/2 lămâie
- 1 plic zahăr vanilinat
Mod de preparare:
Dizolvi zahărul şi zahărul vanilinat, în câteva linguri de zeamă din compotul de ananas, într-un vas aşezat pe foc mic. Când siropul s-a răcit, adaugi restul de zeamă de compot şi zeama de lămâie şi răceşti lichidul în congelator, pentru 1/2 oră.
Intre timp, mixezi în blender ananasul scurs, obţinând astfel un piure fin. Baţi frişca, în prealabil răcită 3 ore în frigider. Scoţi siropul din congelator şi îl amesteci împreună cu frişca şi piureul de ananas.
Pui compoziţia într-o formă de plastic pe care o introduci în congelator, pentru 4-5 ore.
Inghetata de frisca cu ananas
Pofta buna!