Ingheţată de cocos

Printeaza

Ingheţată de cocos din: galbenusuri, lapte, frisca, zahar, zahar vanilinat, esenta de vanilie, pastaie de vanilie, sos de ciocolata.

Ingrediente:Inghetata_de_cocos

  • 6 galbenusuri
  • 150 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 80 g zahar
  • un pliculet zahar vanilinat
  • 5 ml esenta de vanilie
  • o pastaie vanilie

pentru servit:

  • sos de ciocolata

 

Mod de preparare:

Laptele se încălzeşte cu păstaia de vanilie, iar gălbenuşurile se freacă cu zahărul, zahărul vanilinat şi esenţa de vanilie. Laptele clocotit se varsă peste gălbenuşuri si se pune vasul pe foc. Se amestecă mereu până ce crema devine groasă. Se trage de pe foc şi se amestecă să se răcească.

Se bate frişca şi apoi se amestecă cu crema fiartă şi laptele de cocos. După ce s-a răcit prin amestecare, se pune la congelator pentru aproximativ 4 ore. Se aduce la masă ormată cu sos se ciocolată.

Ingheţată de cocos

Inghetata_de_cocos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.