Inghetata de ciocolata cu cafea

Printeaza

Inghetata de ciocolata cu cafea din: cicolata, lapte, smantana, oua, zahar, cacao, boabe cafea.

Inghetata_de_ciocolata_cu_cafea

Ingrediente:

  •  180 g ciocolată
  •  300 ml lapte
  •  200 ml smântână
  •  4 gălbenuşuri
  •  50 g zahăr

Ingrediente pentru servit:

  • cacao
  • boabe de cafea

 

Mod de preparare:

Smântână şi laptele se pun pe foc, fără să dea în fiert. Se adaugă ciocolata si se amestecă până ce se topeşte.

Gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul şi se adaugă în amestecul de lapte.

Se pune câteva clipe pe foc, cât să devină o cremă groasă. Se amestecă bine si se pune la congelator pentru 4 ore.

Se ornează cu cacao si boabe de cafea.

Inghetata de ciocolata cu cafea

Inghetata_de_ciocolata_cu_cafea

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Tarta_cu_ciocolata_si_inghetata

Tarta cu ciocolata si inghetata

Tarta cu ciocolata si inghetata din: ciocolata, oua, zahar, unt, faina, cacao, oua, lapte, smantana, coaja de portocala. Ingrediente: 250 g de ciocolată 2 ouă, plus 1 albuş (rămas de la aluat) 140 g de zahăr fin 85 g de unt topit 85 g de făină obişnuită puţină cacao pentru servit Pentru aluat: 350 g […]

 

Inghetata cu pere si ciocolata

Inghetata cu pere si ciocolata

Inghetata cu pere si ciocolata din: ciocolata neagra, lapte, oua, zahar, pere. Ingrediente: 100 g ciocolată neagră 150 ml lapte 3 ouă 100 g zahăr Pentru garnitură: 2 pere 100 g zahăr   Mod de preparare: Perele se taie felii nu foarte subţiri. Se pun apoi feliile de pere.cu zahărul pe foc, se lasă să […]

 

 

Inghetata cu rom si ciocolata

Inghetata cu rom si ciocolata din: frişcă lichidă,  zahăr pudră, oua, esneta de rom, ciocolata, ciocolată neagră, sos de ciocolată. Ingrediente: 200 ml frişcă lichidă 6 linguri zahăr pudră 2 ouă câteva picături esenţă de rom 200 g ciocolată rasă nu prea fin 50 g ciocolată neagră sau de menaj 2 linguri sos de ciocolată din comerţ Mod […]

 

Inghetata cu ciocolata, nuci si vanilie

Inghetata cu ciocolata, nuci si vanilie din: frişcă lichidă, crema de ciocolata, nuci, vanilie, sare. Ingrediente: 400 ml frişcă lichidă 4 linguri cremă de ciocolată câteva nuci vanilie praf de sare Mod de preparare: Mixezi frişca rece cu crema de ciocolată, vani­lia şi sarea, timp de 2 minute. Adaugi câteva nuci tocate mărunt şi torni compoziţia […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.